Julaften kommer én måned tidligere i år!

24. november blir det fest, der 235 millioner kroner skal deles ut til flere hundre helseprosjekter over hele landet.

DAM Redaksjonen • 10 Nov. 2015

Årets Extra-tildeling finner sted i Gamle Logen i Oslo den 24. november. Da blir det endelig avslørt hvilke prosjekter som får midler fra Stiftelsen Dam i 2016. – Årets tildeling er rekordstor, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen.

Betydning for mange tusen mennesker

For i tillegg til 235 millioner kroner til i den ordinære tildelingen, blir det om kort tid kjent hvilke Ekspress-prosjekter som får penger. Dette utgjør fem millioner kroner i 2015, i tillegg til at det i løpet av 2016 skal deles ut ti millioner kroner til Ekspress-prosjekter, gjennom to nye søknadsrunder. På årets tildeling får omlag 550 prosjekter støtte gjennom den ordinære ordningen, mens rundt 200 prosjekter får støtte gjennom Ekspress. Dette vil utløse svært mye frivillighet på mange viktige helseområder, som igjen har betydning for mange tusen mennesker over hele landet. I tillegg til prosjekter innen forebygging og rehabilitering, støtter Stiftelsen Dam en rekke forskningsprosjekter.

Viktig arbeid – rekordstort beløp

– Det er en svært takknemlig jobb å få være med å bidra til å realisere alt det viktige arbeidet som gjøres, og vi er glad for at vi nå kan dele ut et rekordstort beløp, sier Lillehagen. På tildelingen blir det også avgjort hvem som vinner Gullegget – en hedersbevisning til et avsluttet prosjekt. Sjekk hvilke tre prosjekter som kjemper om å få Gullegget 2015 her. Offentliggjøringen av hvilke prosjekter som får støtte, blir lagt ut på våre nettsider samme dag som tildelingen finner sted. Vil du ha nyheter fra Stiftelsen Dam rett i innboksen? Abonner på vårt nyhetsbrev her!