Forske på helse? Da bør du være her!

Vil du ha en doktorgrad innen helsefagene? Eller har du et forskningsprosjekt som mangler finansiering? Da bør du holde av 18. oktober.

DAM Redaksjonen • 15 Sep. 2016

Den dagen samles nemlig alle de viktigste finansiørene av norsk helseforskning på Stiftelsen Dams forskningsseminar, for å svare på dine spørsmål. – Alle de store aktørene innenfor finansiering av helseforskning kommer på seminaret, så om du lurer på noe har du en gyllen mulighet, sier ledende fagsjef Jan-Ole Hesselberg. Meld deg på Stiftelsen Dams forskningsseminar, Få forskningen fram, her!

Store aktører kommer

I tillegg til Stiftelsen Dam stiller både Forskningrådet, Nasjonalforeningen for folkehelsen, Kreftforeningen, Rådet for psykisk helse, Norske kvinners sanitetsforening og Landsforeningen for hjerte- og lungesyke med stand før og etter fagprogrammet. Det er satt av god tid til mingling i området med stands, både før og etter det faglige programmet, der deltakerne på seminaret kan stille spørsmål og få svar på det de lurer på rundt finansiering av helseforskning. En av de største aktørene, Forskningsrådet, delte i fjor ut 1.132 millioner kroner til norsk helseforskning. Av disse har programmet Behandling et årlig budsjett på omlag 80 millioner kroner. – Behandling er fremdeles i startfasen og vi ønsker å bidra med stand på Stiftelsen Dams forskningsseminar for å gjøre programmet bedre kjent for relevante forskere og bidra med informasjon om hvordan man søker støtte og hva man kan søke om, sier Nina Ånensen, som er seniorrådgiver i avdeling helse i Forskningsrådet. LES ALT OM FORSKNINGSSEMINARET «FÅ FORSKNINGEN FRAM!» HER

Ukjente muligheter for forskning

Stiftelsen Dams deler den 18. oktober ut rundt 80 millioner kroner til helseforskning. Hoveddelen av støtten går til forskning i regi av de frivillige helseorganisasjonene. Ifølge Hesselberg er det for få som vet om arbeidet til de frivillige helseorganisasjonene. Ønsker du deg en forskningskarriere innenfor helseområdet bør du være kjent med mulighetene som finnes i de frivillige helseorganisasjone. De deler ut enorme summer hvert eneste år og støtter nær sagt alt du kan komme på av forskningsprosjekter. Det kan søkes om midler enten det gjelder forskning på svaksynte, psykiske plager eller MS-rammede, sier han.
jan-ole-hesselberg-pressefoto
Ledende fagsjef Jan-Ole Hesselberg
Nasjonalforeningen for folkehelsen har de siste årene delt ut omlag 50 millioner kroner årlig i innsamlede midler til demensforskning og hjerte- og karforskning. I tillegg mottar de omtrent åtte millioner kroner hvert år fra Stiftelsen Dam. På seminaret skal de ha stand, og håper med det å synliggjøre denne delen av helseforskningen. –   Vi ønsker å synliggjøre oss som forskningsaktør og viktigheten av frivilligheten som aktør for å kunne være med å tette kunnskapshull. Vi vil vise at innsamlede midler fra engasjerte givere hjelper, sier rådgiver i forskningsadministrasjonen, Signe Revold.

Variert program

ExtraStiftelens forskningsseminar, som har fått navnet Få forskningen fram, tar for seg åpenhet og fri publisering av forskning. Til seminaret kommer den britiske legen og forfatteren Ben Goldacre, som står bak AllTrials-kampanjen. Goldacre skal snakke om forskningen som ingen får høre om. ben-goldacre-author-photo-john-king-2012 Rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice, kommer til seminaret for å snakke om at forskningsartikler må bli tilgjengelig for alle. I tillegg kommer biolog Marit Simonsen for å snakke om formidling, psykolog Bjarne Hansen snakker om evidensbasert behandling av tvangslidelse og barnelege Charlotte Knatten skal fortelle om sin forskning på barn med oppkastsyndrom. – Vi gleder oss veldig, og har fått akkurat de vi ønsket oss. At Goldacre velger å ta turen til Oslo er stort, sier Hesselberg. Det er fortsatt ledige plasser på forskningsseminaret, og du kan melde deg på her!