Hvilken virkelighet lever du i?

Emma (8) sin mamma og pappa synes rødvin er litt bedre enn å hjelpe Emma med lekser.

DAM Redaksjonen • 27 Feb. 2017

Emmas virkelighet

Emma (8) sin mamma og pappa synes rødvin er litt bedre enn å hjelpe Emma med lekser, og de blir ofte sinte hvis Emma maser om fotballtrening. Emma slutter etter hvert å gjøre lekser, hun slutter på fotball og hun har aldri med seg venner hjem. Ingen spør hvordan Emma har det, og til slutt har hun nesten ingen venner igjen. Hun orker ikke å følge med på skolen, karakterene blir dårlig, hun dropper ut av skolen, får seg ikke jobb og begynner til slutt å ruse seg.

Frivillighetens virkelighet

Emma (8) sin mamma og pappa synes rødvin er litt bedre enn å hjelpe Emma med lekser. Men heldigvis skjønner fotballtreneren hennes at Emma ikke har det så lett hjemme. Han ordner så Emma får kjøre med noen andre til trening og fotballkamper. En av mødrene i klassen til Emma jobber frivillig som leksehjelper. Hun tar med seg Emma, og sørger for at hun skjønner de vanskelige regnestykkene. Emma får seg lett venner, og selv om det ikke er så enkelt hjemme, kommer hun seg gjennom videregående skole med glans. Hun får seg en god jobb, hun har en stor omganskrets og hun jobber selv som frivillig, for å hjelpe utsatte barn.

Din virkelighet?

Hvilken virkelighet vil du leve i? Målet er selvsagt at vi alle kan leve i en virkelighet der storsamfunnet bidrar nå noen faller utenfor. Men hvordan kan vi sette frivilligheten i stand til å bli en buffer buffer mellom omsorgssvikt og utenforskap senere i livet? Tirsdag 28. februar tar Stiftelsen Dam diskusjonen på frokostseminaret «Skeiv start – om omsorgssvikt og utenforskap» på Kulturhuset i Oslo. Frokost serveres fra klokka 08, mens det faglige programmet starter klokka 08.30. Seminaret er gratis og åpent for alle! Vi har fått med oss et svært kompetent panel (se under), som tar diskusjonen om barn og ungdom, utenforskap og omsorgssvikt. Aller først blir det premiere på Stiftelsen Dams kampanjefilm #innafor, som viser Emmas to virkeligheter. LES OGSÅ: Frokostseminar: Skeiv start – om omsorgssvikt og utenforskap