Rehabiliteringsløft til Arendalsuka

Manglende rehabilitering er en enorm belastning for den enkelte, og en stor kostnad for den enkelte. Så hvorfor løftes ikke rehabiliteringsfeltet?

DAM Redaksjonen • 5 Jul. 2017

– Dette er ikke et tema som politikerne krangler om. Vi er enig om at det er nødvendig, sa leder for helsekomiteen på Stortinget, Kari Kjønaas Kjos (Frp) under Stiftelsen Dams seminar om rehabilitering 16. mai i år. Men politisk enighet til tross: Faktum er at det er 20 år siden forrige stortingsmelding om rehabiliteringsfeltet. En rekke organisasjoner melder om mangelfull rehabilitering for sine medlemmer, det mangler ressurser og det mangler kunnskap. Les også: HELSE PÅ ARENDALSUKA

Opprop for rehabiliteringsløft

Så hvorfor løftes ikke rehabiliteringsfeltet? Under Arendalsuka 2017 inviterer Stiftelsen Dam til debatt om behovet for et rehabiliteringsløft. Bakgrunnen for debatten er et opprop med krav om et rehabliteringsløft i Norge, som ble overlevert helsekomiteen på Stortinget, i forbindelse med stiftelsens årsmøte 16. mai. Her utfordret Stiftelsen Dam samtlige partier på Stortinget til å svare på hvordan de ønsker å løfte rehabiliteringsfeltet i neste stortingsperiode. Se video fra politikernes innledninger her:

Personlige historier og politisk debatt

Arendalsuka er Norges største arena for politisk meningsutveksling, og arrangeres hvert år i midten av august. Torsdag 17. august er i stor grad viet til helsepolitikk, og Stiftelsen Dams arrangement Rehabiliteringsløft NÅ starter klokken 11 på Madam Reiersen i sentrum av Arendal. I løpet av seminaret vil medlemmer i Norsk Revmatikerforbund og Landsforeningen for hjerte- og lungesyke deler sine personlige historier fra rehabiliteringsfeltet. I tillegg blir det en politisk diskusjon, der sentrale politikere blir utfordret på hvordan rehabiliteringsfeltet bør løftes de neste fire årene. Møt panelet her: