Rehabliteringsløft NÅ: – Politikerne fikk noe å tenke på

Sterke personlige historier rørte både publikum og politikere da Stiftelsen Dam arrangerte debatt om behov for et rehabiliteringsløft.

DAM Redaksjonen • 17 Aug. 2017

– Politikerne fikk noe å tenke på etter arrangementet i Arendal. Det var spennende at det også var politisk uenighet om rehabilitering. Det er bra, for da får vi debatt, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen, om paneldebatten «Rehabilitering NÅ», som ble arrangert under Arendalsuka 2017.

Rørte med personlig historie

Særlig ble både publikum og politikere berørt av Gunn-Alise Brustads historie om å være kronisk syk hele livet, uten å få nødvendig hjelp i helsevesenet. Brustad fortalte om et liv med sterke smerter, og en hverdag som 32 år og ufør – noe hun selv mener kunne vært unngått, dersom hun hadde fått rehabilitering og tilrettelegging fra tidlig alder. – Vi fikk høre sterke og modige brukerhistorier i Arendal. De bidro til at den politiske debatten fikk temperatur, sier Lillehagen.