Stiftelsen Dam har fire nye medlemsorganisasjoner

Nå er det totalt 36 organisasjoner i Stiftelsen Dam-familien.

DAM Redaksjonen • 23 Aug. 2017

Med de fire nye  helse- og rehabiliteringsorganisasjonene favner Stiftelsen Dam nå et enda bredere felt av helsefrivilligheten i Norge. De siste fem årene har stiftelsens medlemmer vokst betraktelig. – På fem år har vi fått ni nye organisasjoner med i Stiftelsen Dam. Det er gledelig at vi stadig favner en større del av den norske helsefrivilligheten, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen. Med de nye organisasjonene har stiftelsen nå totalt 36 medlemsorganisasjoner.

Fire milliarder til helseprosjekter

Da Stiftelsen Dam ble etablert i 1993 var et med tre stifterorganisasjoner, Kreftforeningen, Norges Blindeforbund og Nasjonalforeningen for folkehelsen. Hensikten var å etablere et nasjonalt spill, som skulle generere inntekter til helse og frivillighet. 28. september 1996 gikk Extra-spillet på lufta for første gang. Siden den gang har spillet, og etterhvert Norsk Tippings øvrige spill, bidratt med over fire milliarder kroner til frivillige helseprosjekter, gjennom Stiftelsen Dams ordninger. – Stiftelsen Dams ordninger er bedre kjent og det er flott at flere vil bidra til å sikre våre tildelingsordninger gjennom tippemidlene vi fordeler videre til helseformål, sier Lillehagen, som ønsker de nye organisasjonene velkommen inn i «familien».

Bidrar til å utvikle ordningene

For å bli medlem i Stiftelsen Dam må organisasjonen søke styret om å bli medlem. For å gjøre dette må søkerorganisasjonen bli anbefalt av et eksisterende medlem. Deretter må det betales inn et bidrag til stiftelseskapitalen. Som medlem får organisasjonen blant annet tilgang til Stiftelsen Dams organer, samt lavterskelordningen Ekspress. Medlemsorganisasjonene får også høyere administrasjonstillegg enn søkerorganisasjonene, ettersom de bidrar med å utvikle stiftelsens ordninger, stille representanter til organene og tar et større ansvar for å videreføre ordningen til beste for hele frivilligheten i Norge.