Penjoinistcurling har vært en stor suksess, hver onsdag møtes over 20 pensjonister på isen. Foto: Dan Cato Røe

– Noen ganger treffer vi og noen ganger bommer vi, men morsomt er det uansett, forteller Steinar Trøan. Steinar begynte på pensjonistcurling i oktober i fjor, og stort sett hver onsdag er han å finne på curlinghallen på Stange.

– Vi har det sosialt og det er skapt et kjempefint miljø på kort tid. Her er det plass til alle som har lyst til å prøve seg på curlingisen, sier Steinar.

Pensjonistcurling startet opp i fjor, og Jarle Røe er en av ildsjelene som har fått med seg mange pensjonister ut på isen.

– Jeg har lært opp pensjonistene i starten, men nå klarer de seg fint selv. De er her hver onsdag i tre timer, og noen spiller jo nå også i serien, forklarer Jarle.

 

Her er noen av pensjonistene i sving på isen. Foto: Dan Cato Røe

Passer for alle

Curling ser kanskje vanskelig ut for de uinnvidde, og er man ikke utsatt for lårhalsbrudd og det som verre er? Leder for «Curling for alle»-prosjektet, Dan Cato Røe, kan berolige!

– Curling er en aktivitet som passer for alle, det er mye lettere enn det ser ut som! Vi har ikke hatt noen skader, og vi har alltid en gjennomgang med instruktør første gang. Så bruker vi også «antisklisko» når vi er på isen, forteller Dan Cato.

– Pengene fra ExtraStiftelsen gjør også at vi kan kjøpe inn curlingsko, koster og hodebeskyttere slik at besøkende ikke trenger eie noe utstyr for å bli med og spille curling. Det betyr at man ikke er avhengig av god økonomi for å kunne spille her, forteller Dan Cato.

Vil ha med flere rullestolbrukere

Curling for alle er et inkluderingsprosjekt hvor alt fra penjonister til rullestolbrukere, ungdom på avrusning eller med psykiske lidelser kan være med å delta.

–  Vi har laget en brosjyre om tilbudet vårt og stått på stand for å reklamere. I tillegg har vi hatt direkte oppsøkende besøk eller ringt ulike
institusjoner og virksomhetsledere i Stange, Hamar, Løten og Ringsaker, forteller Dan Cato.

– Det styringsgruppa i «Curling for alle» nå satser på er å få enda flere rullestolbrukere til å spille curling. Vi har trener og treningstid på
dagen, men ønsker også å få til kveldstrening for mennesker som ikke kan trene på dagtid. Vi planlegger også en «åpen dag» for handikappede, avslutter Dan Cato.

Stange curlinghall fikk storfint besk av stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Arbeiderpartiet). Her sammen med Stian Antonsen fra ExtraStiftelsen og Dan Cato Røe som er prosjektleder for "Curling for alle". Foto: Trond Lillebo

Vil sørge for tippemidler til frivilligheten

Med på besøket til Stange Curlinghall var stortingspolitiker fra Arbeiderpartiet, Anettte Trettebergstuen. Hun sitter i Familie- og Kulturkomiteen på Stortinget, og er saksordfører for Stortingsmeldingen «Alt å vinne», som skal behandles i Stortinget 2.mai.

– Dette prosjektet viser hvor viktig tippemidlene her. Denne hallen er delvis bygget med tippemidler, og pengene fra ExtraStiftelsen fører til inkludering i praksis. Derfor må vi sørge for at overskuddet fortsatt går til frivillighet som dette, og ikke til utenlandske spillselskaper, sier Anette. Her kan du lese artikkel fra Hamar Arbeiderblad som også møtte stortingsrepresentanten

Curling for alle

Et prosjekt i regi av Hedmarken Curlingklubb

Et inkluderingsprosjekt med fokus på eldre, funksjonshemmede og andre grupper som trenger tilrettelegging

Prosjektet støttes av ExtraStiftelsen med 320 000 kroner