Regissør Solveig Melkeraaens laget film om sin egen kamp mot alvorlig depreson. Filmen ble belønnet med en nominasjon til den prestisjefulle prisen «Folkets Amanda». Foto: Tour de Force/Promo

Filmen, som hadde premiere på Verdensdagen for psykisk helse i 2014, er en sterk dokumentar om regissør Solveig Melkeraaens egen kamp mot alvorlig depreson. Filmen er laget i samarbeid med Mental Helse, og mottok støtte fra ExtraStiftelsen i 2012.

Melkeraaen sier selv om filmen at hun var vant til å klare alt, inntil det en dag sa stopp. Hun blir innlagt på akuttpsykiatrisk, der hun får elektrosjokkbehandling.

– Jeg får livet mitt tilbake, men «flinkismønstrene» sitter i ryggmargen. Vil jeg miste alt igjen?, sier Melkeraaen i omtalen av filmen på Filmweb.

Se traileren til Flink Pike på Youtube her:

Video: Youtube/Medieoperatørene

Langt fra depressiv

Dokumentaren har høstet svært gode kritikker, og har blant annet fått ros for å være langt fra depressiv, på tross av sitt alvorlige innhold.

«Flink pike er overraskende morsom og leken, og gir publikum håp om at lyset i tunnelen faktisk finnes», skrev P3.no i sin anmeldelse av filmen.

Og i august ble filmen altså med i finaleheatet til den prestisjefulle prisen «Folkets Amanda». I juni ble det kjent at filmen var nominert, sammen med 13 andre filmer, men på slutten konkurrerte den med fire andre filmer (Børning, Kaptein Sabeltann og skatten i Rama Lama, Operasjon Arktis og Karsten og Petras vidunderlige jul).

Sett av like mange som Børning

Produsent Ingvil Giske sa i et intervju med Vesterålen Online at hun er glad for at dokumentaren er med i kampen videre.

– Dette er hyggelig. Det er veldig gøy at folk liker litt andre typer filmer enn de store og mer kommersielle.

Prisen ble delt ut under årets Amanda-utdeling, lørdag 15. august, men dessverre gikk ikke Flink Pike helt til topps. Derimot var det filmen Børning som til slutt kunne motta den ærefulle prisen.

I august ble imidlertid Flink Pike igjen vist på Nrk, og dermed kan den skilte med imponerende seertall.

– Det kommer da til å være like mange som har sett Flink Pike som har sett Børning, sier produsent Ingvil Giske til ExtraStiftelsen.